Teatrul Nou

București • str. Matei Voievod 88, Sector 2 Teatru independent www.teatrulnou.ro

Conducere: Cristian Ioniță

Descriere:

Acest gând a început să se materializeze în anul 2017, odată cu câștigarea de fonduri nerambursabile prin proiectul Start-up Nation 2017 București. Coincidență sau nu, într-o lume teatrală românească blazată, Teatrul Nou a fost singurul proiect cultural câștigător de Start-up Nation. Mulți artiști din lumea teatrului i s-au alăturat rapid actorului și împreună au fondat ONG-ul Asociația ART DEGEABA, al cărei scop este să educe publicul românesc prin forme teatrale noi, recunoscute deja în spațiul cultural european.

Astfel în septembrie 2018, Teatrul Nou, atât prin SRL-ul câștigător, dar și cu ajutorul asociației, își deschidea ușa primei sale săli de spectacol către viitorul său public.

O sală de spectacol de 100 de locuri și o galerie de artă, care va găzdui preponderent tineri artiști naționali, cât și internaționali, într-o permanentă schimbare. Un spațiu ce și va modifica înfățișarea o dată la 3 luni. Dorim să organizăm săptămânal un eveniment care să introducă oamenii în culisele creației repetiții de teatru deschise, adunări de poezie ad-hoc, podcasturi live, sculptură, pictură, etc.). Galeria va fi deschisă pentru vizite în orice moment al zilei pentru iubitorii de artă.

Situat pe str. Matei Voievod nr. 88, la 50 m de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, ne permite să aducem în zona românească a teatrului independent, pentru prima oară, conceptul de teatru industrial.

Dorim să rupem bariera dintre conceptul final, cel văzut de public în ultima etapă a prelucrării, și procesul creativ care face opera de artă să ajungă acolo. În sediul actual nu vrem să ne limităm doar la arta teatrală, ci să cuprindem toate artele, de la cele clasice (pictură, sculptură, teatru, etc.) la cele contemporane underground (graffiti, fotografie realitate augmentată, etc.)

Echipa:

Cristian Ioniță

Director • Actor

Tanya Brighidin

Regizor

Iulia Alexandra Neacșu

Regizor • Actor

Mircea Rotaru

Regizor • Actor

Alexandru Petcu

Actor

Mihai Bercaru

Actor

Elena Ariadna Șeulean

Actor

Ștefana Ionescu Darzeu

Actor

Ionel Barac

Actor

Eduard Cîrlan

Actor

Informații:

Spectacol interzis persoanelor sub 12 ani!

Alte teatre:

Evaluare:

0,0
Rated 0 out of 5
Excellent0%
Very good0%
Average0%
Poor0%
Terrible0%

Adaugă review:

Review-uri:

There are no reviews yet. Be the first one to write one.